keyboard_arrow_right Dodajte ponudu
keyboard_arrow_right Prijavite se
keyboard_arrow_right Registrirajte se
keyboard_arrow_right Početak
keyboard_arrow_right Industrija
keyboard_arrow_right Pretraži
keyboard_arrow_right Prodati

DEUTZ-FAHR povijest je dugačka koliko i impresivna

Title picture

Deutz-Fahr brend ima bogatu povijest, a sve je započelo 1864. s N.A. Otto &Cie, koju su Nicolaus Otto i Eugen Langen osnovali u Kelnu. To je bio prvi proizvođač motora s unutarnjim izgaranjem na svijetu. Od 1938., tvrtka je poznata kao Klockner-Humboldt-Deutz AG.

Tvrtka Gasmotoren-Fabrik Deutz AG (GFD) osnovana je šest godina kasnije, a 1876. Otto je uspio završiti svoj rad na dizajnu četverotaktnog motora.

Pionir

Otto je razvio sustav paljenja pomoću magneta niskog napona koji je Bosch kupio. !894., samohodni strojevi poput traktora, započeli su se proizvoditi u postrojenju kojim je upravljala Deutz podružnica u Philadelphiji, SAD. GFD je pokrenuo proizvodnju dizelskih motora trinaest godina kasnije. U međuvremenu, Ettore Bugatti je koristio tvornicu u Kelnu za izradu automobila pet godina zaredom. Tvrtka je 1914. bila stara 50 godina i do tada je zapošljavala 2,000 ljudi.

Tvrtka Deutz AG nastala je 1921. nakon što je odlučila udružiti snage s tvrtkom Motorenfabrik Oberursel AG. Model F1M414 bio je prvi kompaktni traktor na svijetu koji je krenuo u masovnu proizvodnju 1936. godine. Proizvodio se 15 godina, nakon čega je redizajniran i vraćen u proizvodnju još osam godina.

Klöckner je kupljen 1938. i tvrtka je ubrzo preimenovana u KHD. Ta skraćenica označavala je Klöckner – Humboldt – DEUTZ AG, koja je tada bila jedna od najvećih industrijskih tvrtki u Njemačkoj. Nažalost, Drugi svjetski rat rezultirao je velikom štetom, što je bio razlog zaustavljanja proizvodnje na nekoliko godina. Većina proizvodnih pogona u Kelnu nakon rata bilo je sravnjeno sa zemljom.

Uskrsnuće

Nakon završetka Drugog svjetskog rata pokrenuta je velika obnova. U svega pet godina sve se vratilo u svoje prethodno stanje. Zapošljavali su više od 13,000 ljudi. Ubrzo su predstavljeni novi motori i novorazvijeni prednji ovjes, što je tvrtku dovelo do ogromnog uspjeha. Za nekoliko godina, tvrtka SIADA, sa sjedištem u Argentini, počela je proizvoditi Deutz traktore.

Prva gusjenica sastavljena je 1953., nakon čega je slijedila potpuno nova serija traktora pet godina kasnije. Naredne godine potpisan je još jedan ugovor s argentinskim partnerom i proizvodnja je započela gotovo odmah nakon toga. KHD je usvojio Magirus logo 1964. godine.

Asortiman modela traktora s pogonom na sva četiri kotača predstavljen je 1965. godina i bio je ogroman uspjeh! Proizvedeno je više od 380,000 jedinica.

Službeno ime

Deutz-Fahr postao je službeno ime 1968. kafa je kupljena većina dionica FAHRa. FAHR je već bio dio KHD-a i imao je puno iskustva u proizvodnji poljoprivrednih strojeva. Tvrtka Ködel&Böhm kupljena je godinu dana kasnije. Bila je to još jedna tvrtka specijalizirana za izradu poljoprivredne opreme.

Proizvodnja u Argentini započela je 1970., nakon čega je uslijedilo predstavljanje potpuno nove serije traktora DEUTZ INTRAC par godina kasnije. Ti su se strojevi pokazali vrlo svestranima i učinkovitima. 1978. godine lansiran je model Deutz DX koji je imao električni nosač, viseću kabinu i 4WD sustav.

Svi traktori koji su nakon 1982. izašli s montažne trake bili su označeni DEUTZ-FAHR brendom.

Milijunti traktor

1992. Deutz-Fahr je proslavio svoj 1,000,000. traktor. Neki od modela lansirani nakon 1993. koristili su novi moderni automatski mjenjač koji je razvila SLH grupa (SAME+LAMBORGHINI+HÜRLIMANN) nazvan Electronic Powershift. Par godina kasnije, KHD i Deutz-Fahr postali su dijelom SLH, nakon čega je osnovana SAME DEUTZ-FAHR GRUPA.

Klöckner-Humboldt-Deutz AG preimenovan je 1997. u Deutz AG i fokusiran je na proizvodnju izuzetno širokog raspona motora. Četiri godine kasnije predstavljen je potpuno novi asortiman traktora Agrotron. Odlikovao ga je elegantan dizajn i nova tehnologija, uključujući CVT prijenos.

Tvrtka je proslavila stoljeće proizvodnje 2009. godine.

Izbačen je niz novih modela koji su ubrzo prepoznati po svojim kvalitetama. Deutz-Fahr Agrotron 7250 TTV osvojio je nagradu Tractor of the Year (Traktor godine) 2012. Deutz-Fahr 6 serja opremljena MaxiVision kabinom osvojila je prestižnu German Design Award (Njemački nagradu za dizajn) naredne godine. 2014., Deutz-Fahr 9340 TTV osvojio je istu nagradu što je bio velik uspjeh jer je traktor bio model iz segmenta onih velike snage.

Potpuno novo postrojenje za proizvodnju otvoreno je 2017. godine. Gigantski pogon izgrađen u Lauringenu je i dalje najnaprednija tvornica u Europi. Bila je vrlo važna investicija, a ukupan trošak projekta premašio je 90 milijuna eura.

Deutz-Fahr nudi širok asortiman traktora na kotačima i gusjenicama, kombajna, kao i poljoprivredne tehnologije.

Više informacija na: https://www.deutz-fahr.com/en-eaarrow_back_iosNazad

Oglasi koji se odnose na članak Pogledajte sve

DEUTZ-FAHR AGROPLUS Italy
DEUTZ-FAHR AGROPLUS

2007
Diesel
2 425 m.h.

Europe, Italy

12 500 EUR Bez PDV-a