keyboard_arrow_right Dodajte ponudu
keyboard_arrow_right Prijavite se
keyboard_arrow_right Registrirajte se
keyboard_arrow_right Početak
keyboard_arrow_right Industrija
keyboard_arrow_right Pretraži
keyboard_arrow_right Prodati

Dinamična povijest New Holland u postajanju svjetskog lidera u svijetu poljoprivrednih strojeva

Title picture

Nemojte da vas ime zavara – New Holland je osnovan u Pennsylvaniji, SAD. Puno se toga promijenilo za tvrtku od kada je osnovana 1895. i ova priča ima više od nekoliko zaokreta. Danas postoje dva odjela tvrtke – građevinski i poljoprivredni.

Prvi korak

Abram Zimmerman bio je kovač – stvorio je tvrtku i ubrzo počeo nuditi poznatim stacioniranim poljoprivrednicima elektrane za uparivanje s uređajima poput mlinova za stočnu hranu, čime je započeo ono što je New Holland Agriculture danas. Shvatio je da je potreban daljnji razvoj kod motora zbog hladnih zima u regiji, a novi dizajn učinio je da elektrane budu pouzdane čak i kada su izložene temperaturama smrzavanja. Ovo je bio prvi među mnogim uspješnim dizajnima koje je kreirala tvrtka New Holland Machine. Jedan od najvažnijih strojeva pokazala se kao balirka koja je sama vezala.

U međuvremenu, belgijski inženjer Leon Claeys započeo je svoj vlastiti pothvat i 1906. počeo izrađivati uređaje za vršenje  – njegovi uređaji trebali su izvlačiti žitarice iz usjeva, a Claeys je postao prvim čovjekom koji je stvorio prvi samohodni kombajn u Europi. Krajem 50-tih, Claeys je već bio vodeći proizvođač kombajna i definitivno među europskim liderima.

Višestruke akvizicije

Sperry New Holland nastao je nakon što je Sperry Rand kupio New Holland in 1947. – godine kada je tvrtka predstavila revolucionarni stroj – kosilicu-kosačicu sijena, koja je revolucionizirala berbu. U međuvremenu, Mano Brunen je iste te godine predstavio hidraulični bager i osnovao Simit, koja je spojila s Fiatom 1970. nakon što je nekoliko generacija bagera predstavljeno na tržištu.

Sperry New Holland postao je glavni dioničar u Claeysu 1964. godine. Claeys proizvodi su preimenovani i pojavila se marka Clayson. Prvi tvrtkin rovokopač predstavljen je nekoliko godina kasnije.

Još 1917., Henry Ford je predstavio prvi Fordson traktor, a isto tako i Fiat godinu dana kasnije. Henry Ford je uspio pokrenuti posao koji je stalno napredovao. Nakon nekoliko desetljeća, odjel proizvodnje traktora donio je veliki uspjeh, a 1986. tvrtka je kupila Sperry New Holland i odmah se preimenovala u Ford New Holland Inc.

Fabbrica Italiana di Automobili Torino (Fiatovo puno ime) je u početku bila proizvođač automobila, ali je ubrzo krenula i s proizvodnjom teških vozila i strojeva. Nekoliko desetljeća kasnije stvoren je odjel Fiat Trattori, koji je prerastao u FiatAgri 1974. nakon prodaje više od milijun strojeva u zemlji. Točno 17 godina kasnije, odjel je dodao 80% Fordovog New Hollanda svom kapitalu. U međuvremenu, Fiat-Allis je bio izuzetno uspješan na tržištu građevinske opreme s posebno jakom prisutnošću u Latinskoj Americi. Građevinski odjel New Hollanda, koji je Fiat također kupio, samo je nadodala jakoj poziciji talijanskog proizvođača.

Sve te promjene na kraju su New Holland učinile vodećim na svjetskom tržištu s izuzetno širokim asortimanom proizvoda. Njegov moderni imidž dovršen je 1996. godine. Građevinski odjel uspješno je proslavio 200,000. mini utovarivač koji je bio veliki uspjeh.

Tvrtka je uspjela postati vlasnikom poljskog proizvođača kombajna Bizon 1998. godine. Poljska marka bila je tada najprodavanija na domaćem tržištu, ali je razvila i odnose s Ukrajinom, Pakistanom i Latinskom Amerikom. Kasnije te godine, New Holland je nastavio već osnovano zajedničko ulaganje Fiata i turskog Koç Group. Turska tvornica proizvela je više od 600,000 traktora do kraja 2011. godine.

Formiranje tvrtke CNH

Samo godinu dana kasnije, Case Corporation i New Holland N.V. su se spojili, čime je nastao CNH holding. Shanghai New Holland Agricultural Machinery Corporation Ltd osnovan je 2002. kao rezultat partnerstva između New Hollanda i dvije vodeće kineske industrijske tvrtke. To zajedničko ulaganje sada je najveći proizvođač poljoprivrednih strojeva u Kini. CNH-ova zajednička ulaganja u Turskoj, Indiji i Kini i dan danas nastavljaju napredovati.

Proširenje koje ne staje

2009. godine, New Holland je s ponosom predstavio prvi traktor na vodik koji je svijet ikada vidio. E215B gusjenični bager s niskom emisijom lansiran je godinu dana ranije.

Novi ruski pogon počeo je s radom naredne godine. Tvrtka je trenutno bazirana u Italiji, ali njen širok asortiman proizvoda dostupan je u 170 zemalja. Asortiman proizvoda uključuje traktore, bagere, balirke, rasipače,  teleskopske utovarivače, stočnu opremu, specijalizirane kombajne, strojeve za sjetvu. Dostupni su i kompaktni građevinski strojevi i komunalna vozila.

Više informacija na: https://agriculture.newholland.com/nar/en-usarrow_back_iosNazad

Oglasi koji se odnose na članak Pogledajte sve

DEUTZ-FAHR AGROPLUS Italy
DEUTZ-FAHR AGROPLUS

2007
Diesel
2 425 m.h.

Europe, Italy

12 500 EUR Bez PDV-a
JOHN DEERE 6620 Italy
JOHN DEERE 6620

2005
Diesel
8 825 m.h.

Europe, Italy

13 500 EUR Bez PDV-a
GRAIN DRYER MODULARNA SUŠILICA ZRNA MSK-1 Ukraine
GRAIN DRYER MODULARNA SUŠILICA ZRNA MSK-1

2020

Europe, Ukraine

Nazovite za cijenu