keyboard_arrow_right Dodajte ponudu
keyboard_arrow_right Prijavite se
keyboard_arrow_right Registrirajte se
keyboard_arrow_right Početak
keyboard_arrow_right Industrija
keyboard_arrow_right Pretraži
keyboard_arrow_right Prodati

Evo kako je Case uspio narasti u 170 godina

Title picture

Osnivač početne tvrtke – Racine Threshing Machine Works, imenovan je Jerome Increase Case. Postrojenje sa sjedištem u Wisconsinu osnovano je 1842. Pet godina kasnije, čovjek po imenu Cyrus McCormick stvorio je svoju prvu ustanovu, tj. tvrtku McCormick Harvesting Machine. Evoluirala je u International Harvesterin 1902. U sljedećih nekoliko desetljeća, dvije pojedinačne tvrtke uspjele su značajno rasti. Case je uspio stvoriti sustav koji je odvajao zrno i slamu, dok je McCormick poboljšao funkcionalnost žeteoca.

 

Rane godine

 

Case je predstavio novitet 1869. kada je otkrio traktor parnog motora koji je njegova tvrtka razvijala nekoliko godina. Međutim, nije bio samohodan već samo izvor energije za ostale terenske strojeve.

 

Nekoliko godina kasnije dogodila se katastrofa i McCormickovo postrojenje izgorjelo je do temelja za vrijeme Velikog požara u Chicagu. Case je uskočio i ponudio suradnju. Samo pet godina kasnije tvrtka je izgradila svoj prvi samohodni traktor, ali je on i dalje ovisio o konjima – motor je morao biti upravljan konjskog zapregom.

 

Veliki korak naprijed bio je prvi Caseov traktor opremljen benzinskim motorom predstavljen 1892. godine, ali na tržištu je bilo teško prihvatiti ideju ikakvog stroja koji nije na paru. Traktor na benzinski pogon ušao je na tržište 19 godina kasnije.

 

Modeli koji oblikuju budućnost

 

International Harvester predstavio je ogroman traktor 1910. nazvan Case Titan koji je poprilično snažno popločio put prema proizvodnju velikih traktora.

 

Case Farmall – pametno dizajnirani mali traktor s više priključaka za žetvu, obrađivanje i oranje, predstavljen je 1923. godine. Trinaest godina kasnije, International Harvester je predstavio prepoznatljivu crvenu boju kao novo obilježje svoje linije proizvoda. Tvrtka je redizajnirala Case Farmall 1939., a tri su stroja druge generacije različite veličine bila dostupna na tržištu.

 

Prvi berač pamuka prikazan je 1943. i sačuvan je do danas – trenutno se nalazi u Smithsonian muzeju. Točno 15 godina kasnije, obitelj Steiger predstavila je traktor koji je imao puno više snage id tradicionalnih strojeva i počeo se proizvoditi 1963. godine.

 

Case Axial Flow kombajn bio je revolucionaran model koji je u svakom aspektu poboljšao tipični kombajn. Pogon na sva četiri kotača i zglobni traktori počeli su se proizvoditi 80-tih godina. Inženjeri su odlučili sjestiti vozačevo sjedalo na stražnji dio stroja prilikom dizajniranja ovih novih modela. Asortiman modela obuhvaćao je model 4994 koji je imao 400-konjskih snaga s V8 motorom i turbopunjačem.

 

Spajanje

 

Case IH je službeno osnovan nakon što su se Case i International Harvester  spojili u drugog najvećeg proizvođača poljoprivrednih strojeva na svijetu. Steiger je postao dio tvrtke 1987., a ubrzo je predstavljen i prvi model traktora u potpunosti razvijen nakon što su Case i International Harvester udružili snage – Case Magnum. 1989., Case Maxxus je dodan u portfelj proizvoda – bio je to moćan, ali ekonomičan stroj koji je imao neusporedivu upravljivost i okretnost.

 

Case IH proslavio je 150 godina uspješnog rasta od 1992. Naredne godine obilježene su uvođenjem tehnologije za praćenje nazvane Advanced Farming Systems (AFS je lansiran kao usluga 1995.) i šprice koje su kasnije dodane u paletu proizvoda tvrtke. Case Austoft kombajn za šećernu trsku predstavljen je 1995. . što je bila velika inovacija. Omogućio je puno veću učinkovitost postupka žetve trske i bio je uspješan Case IH proizvod.

 

1996. obilježilo je uvođenje Case Quadtrac traktora sa snažnim motorom od 360 konjskih snaga. Traktor je bio opremljen s četiri šine umjesto kotača, odakle mu i ime. To je stroju omogućilo puno bolju vuču od ostalih modela traktora. Case MX Series Magnum je  Business Week proglasio najboljih novim proizvodom 1998., što je bio najbolji mogući poklon za 10. godišnjicu Case IH-a.

 

Nova tehnologija

 

Farmall brend vratio se na tržište 2003. godine s potpuno novim linijama modela D Case i Case DX. Tri godine kasnije, na tržištu je predstavljena još jedna inovacija. Case Module Express 625 bio je berač pamuka koji je omogućivao izradu modula tijekom postupka berbe. Do 2009. Case IH je također razvio automatske mjenjače za svoje traktore primjenom CVT tehnologije. SCR (Selective Catalytic Reduction) tehnologija predstavljena je 2010. godine. Novi Case Magnum traktori imali su SCR katalitički pretvarač koji je smanjio emisiju i poboljšao performanse stroja, uključujući i učinkovitost trošenja goriva. Farmall traktori proslavili su svoju 90. godinu na tržištu 2013. godine.

 

Različiti Case traktori tijekom godina su osvojili brojne nagrade za Tractor of the Year (Traktor godine). Trenutno Case nudi širok spektar poljoprivrednih strojeva kao što su sadilice, bušilice, berači pamuka, kombajni, kultivatori, plugovi, kosilice, kompresori, balirke, utovarivači, kompaktni utovarivači i traktori.

 

Više informacija na https://www.caseih.com/northamerica/en-us/home.arrow_back_iosNazad

Oglasi koji se odnose na članak Pogledajte sve

CASE IH MAXXUM 125 United Kingdom
CASE IH MAXXUM 125

2019
Diesel

Europe, United Kingdom

123 317 EUR Bez PDV-a
CASE 470 United Kingdom
CASE 470

2015
Diesel
2 594 m.h.

Europe, United Kingdom

161 034 EUR Bez PDV-a
CASE IH 600 QUADTRAC United Kingdom
CASE IH 600 QUADTRAC

2012
Diesel
5 943 m.h.

Europe, United Kingdom

130 020 EUR Bez PDV-a