keyboard_arrow_right Dodajte ponudu
keyboard_arrow_right Prijavite se
keyboard_arrow_right Registrirajte se
keyboard_arrow_right Početak
keyboard_arrow_right Industrija
keyboard_arrow_right Pretraži
keyboard_arrow_right Prodati

Priča o tome kako je Massey Ferguson prodao više traktora širom svijeta nego itko drugi

Title picture

Massey Ferguson priča započela je u skromnoj garaži za alat u Ontariju! Daniel Massey odlučio je započeti proizvodnju poljoprivrednih strojeva 1847. godine. Bio je dobar u tome i posao je brzo rastao. Kombinirana ručna kosilica bila je velika inovacija. Massey se fokusirao na alat za branje i visoka kvaliteta koju je nudio bila je razlog njegova izlaganja na Pariškoj industrijskoj izložbi 1867. godine.

 

Uspon

 

Massey je udružio snage s drugim velikim kanadskim proizvođačem poljoprivredne opreme 1891., čime je nastao Massey-Harris Limited. Kontinuirani razvoj rezultirao je inovativnim izumom – spojka s tri stupnja predstavljena je 1926. godine. I danas se koristi u proizvodnji svih traktora na tržištu. Prvi Massey-Harris traktor predstavljen je četiri godine kasnije. Tvrtka je pokazala svoj prvi ikada samohodni kombajn ин 1938. – dizajnirali su ga i u potpunosti izgradili inženjeri tvrtke.

 

Tvrtka je pokazala ogromnu potporu vladi i godine Drugog svjetskog rata proizvodila tenkove, bojne bombe, krila nosača, te kola hitne pomoći i trup nosača. Nakon završetka rata, tvrtka je otvorila novi pogon u Coventryu, Engleska, koji je u to vrijeme bio najveći pogon za proizvodnju traktora na svijetu.

 

Najvažnije spajanje

 

1953 Massey-Harris i Ferguson su se spojili, a nova je tvrtka pet godina kasnije preimenovana u Massey-Ferguson.

 

Perkins i Landini bili su među važnim akvizicijama koje je napravio Massey-Ferguson, a obje su se dogodile 1959. godine. Perkins je bio prodan Caterpillaru gotovo 30 godina kasnije.

 

Tvrtka je 1969. godine predstavila traktor s pogonom na sva četiri kotača, jedan od prvih takve vrste na svijetu, opremljen dizelskim V8 motorom.

 

Prvi Massey-Ferguson kompaktni traktor predstavljen je krajem 70-tih, a trostruka spojka postala je elektronička otprilike u to isto vrijeme. U međuvremenu, Tvrtka je kupila traktorsku tvrtku Eicher – njemačkog proizvođača malih traktora. Dogovor je zaključen 1973. godine. Sljedeću godinu obilježila je akvizicija Hanomaga što se pokazalo pogreškom budući da je Massey-Ferguson u samo pet godina izgubio četvrt milijarde dolara. Na kraju su Hanomag prodali.

 

Institut proizvođača opreme proglasila je samohodni kombajn,koji je tvrtka proizvela, jednim od 100 najvažnijih doprinosa mehaniziranoj poljoprivredi.

 

Tehnološka prednost

 

Važan korak za tvrtku bila je njihova tehnološka prednost postignuta uvođenjem Datatronic Massey i Massey Autotronic sustava 1987. godine. Massey-Ferguson ih je isključivo ponudio kako bi se poboljšala kontrola traktora. Svi kombajni koje je tvrtka proizvela opremljeni su GPS-pozicioniranjem pet godina kasnije, što je precizno preslikavanje procesa žetve učinilo stvarnošću.

 

Tvrtka je četiri godine nakon toga usvojila tehnologiju CVT (Constantly Variable Transmission) i svoj novi prijenos nazvala Massey Dyna-6. Njegov nasljednik, Massey Dyna CT, se i dalje proizvodi i spada među najnaprednije na svijetu.

 

Rotacijski kombajn predstavljen je 1997. i postao je simbolom pouzdanosti i visokih performansi. Na razvoj stojeva nisu utjecali ekonomski usponi i padovi kroz koje je Massey Ferguson moram proći tijekom 80-tih i 90-tih godina. U stvari, neki od najuspješnijih modela poput Massey-Ferguson 6100 i 8100 serije lansirani su sredinom 90-tih.

 

Hesston i Massey Ferguson započeli su zajednički rad, a njihovi zajednički napori rezultirali su potpuno novom linijom opreme za sijeno 2006. godine. Samo četiri godine kasnije, prikazana je draper glava opremljena fleksibilnim rezačem, koja je bila prva takve vrste. Lansirani su balirka za silažu RB i Massey-Ferguson 9250 DynaFlex kombajn s fleksibilnim rezačem, što se pokazalo savršenim za skupljanje sitnih žitarica. Massey Ferguson WR9900 također se pokazao kao tržišni uspjeh. Nove Massey RazorEdge kose pokazale su se također važnom inovacijom.

 

Massey Ferguson je ponosan na činjenicu da je u svijetu više njihovih traktora nego bilo kojeg drugog proizvođača. Danas, brend ima mnogo toga za ponuditi. Asortiman proizvoda uključuje traktore svih veličina za razne namjene, kao i kombajne, sjetvospremače, draper i disk glave, malčere, kose, balirke, sijače, utovarivače i mnoge druge vrste poljoprivrednih strojeva.

 

Više informacija na: http://www.masseyferguson.us.arrow_back_iosNazad

Oglasi koji se odnose na članak Pogledajte sve

MASSEY FERGUSON 7280 United Kingdom
MASSEY FERGUSON 7280

2012
Diesel
965 m.h.

Europe, United Kingdom

73 957 EUR Bez PDV-a
MASSEY FERGUSON 6714S United Kingdom
MASSEY FERGUSON 6714S

2017
Diesel
1 746 m.h.

Europe, United Kingdom

59 636 EUR Bez PDV-a
MASSEY FERGUSON 6714S United Kingdom
MASSEY FERGUSON 6714S

2017
Diesel
1 726 m.h.

Europe, United Kingdom

59 636 EUR Bez PDV-a
MASSEY FERGUSON 7716 United Kingdom
MASSEY FERGUSON 7716

2017
Diesel
1 784 m.h.

Europe, United Kingdom

65 601 EUR Bez PDV-a