keyboard_arrow_right Dodajte ponudu
keyboard_arrow_right Prijavite se
keyboard_arrow_right Registrirajte se
keyboard_arrow_right Početak
keyboard_arrow_right Industrija
keyboard_arrow_right Pretraži
keyboard_arrow_right Kupiti
keyboard_arrow_right Prodati

Top 7 marki za proizvodnju kamiona

Title picture

Industrija proizvodnje kamiona je složena. Osim kapitalno zauzete djelatnosti, tvrtke koje se bave proizvodnjom kamiona imaju i velika očekivanja i od vlade i od kupaca, koji su uglavnom podjednako poduzeća. Kao rezultat toga, oni moraju pratiti opći napredak industrije i razvijati vlastite inovativne rubove kako bi uspjeli.

Slijedi 7 onih brandova koji su uspjeli steći široku upotrebu.

Iveco kamion

Bilo da su laka, srednja ili teška, Ivecoova komercijalna vozila stekla su reputaciju jednog od najboljih u građevinskom, vatrogasnom i odbrambenom postupku. Tri vrste posebnih carina prodaju se u ponudi, a New Daily je na prvom mjestu linije lakih vozila. Proizvođačev srednji asortiman uključuje Eurocargo, dok su Stralis i Trakker u teškom rasponu.

Svjetlosne do srednje S i Z serije su stare i jake. Isključivo srednji Iveco-Magirus MK, Ford Cargo i Eurocargo naslijedili su teški EuroStar, PowerStar, Stralis i Trakker, a najnoviji, S-way, objavljen 2019. EuroStar i Trakker, posebno, jesu dizajniran za terenske i građevinske radove. Iveco Astra napravljena je za teške građevine, naftu i plin i rudarske zadatke.

Iveco je vrlo inovativan proizvođač kamiona koji na svoje proizvode primjenjuje najnovije inženjerske tehnologije. Tvrtka je posljednjih godina prošla niz vježbi restrukturiranja i aktivno stekla druge marke. Nije ni čudo što sada čini preko 10% europskog tržišta kamiona. Prošle je godine kupcima iz cijelog svijeta prodao nepunih 134.300 kamiona.

Kamion Mercedes-Benz

Mercedes-Benz. Njemačka svjetska automobilska marka poznata po svojoj kvaliteti i izdržljivosti. Bilo da se radi o izgradnji, distribuciji, rudarstvu ili posebnim namjenama, Mercedes je dobio proizvod koji će zadovoljiti vaše potrebe. Za sve građevne projekte, kako na gradilištu, tako i na putu, Axor u svoje čelično kućište uključuje mnoštvo nevjerojatnih ideja koje potvrđuju da visoki kapacitet nosivosti i mala težina vozila mogu postojati zajedno.

Ono što je čak i najnevjerojatnije je visoki prioritet koji Mercedes stavlja na sigurnost korisnika svojih proizvoda. Primjerice, Axor ima LED dnevnu svjetlost, sustav protiv kočenja (ABS) i posebno kratak put kočenja. Zatim, ako želite kamion za distribuciju, idite na Actros. Actros je pouzdan i isplativ i pruža prijevoz na duže relacije, kapaciteta 18 do 26 tona. Koristi Active Break Assist 2, napredni sigurnosni alat koji može reagirati na stacionarne prepreke. Različite inačice kabine Actros također pomažu u osiguravanju rješenja za svaki zahtjev kupca za distribuciju.

Štoviše, Mercedes izrađuje posebne kamione kao što je Unimog U 4000/5000 čija će mogućnost vožnje izvan ceste, kompaktan i robustan dizajn, te beskrajne mogućnosti pričvršćivanja i montiranja oduzeti svaku od vaših poželjnih karakteristika svestranog kamiona. Od 2019. godine, Mercedes je imao 6% tržišnog udjela u EU, zahvaljujući povećanoj potražnji autohtonih kupaca.

DAF

Poboljšanje efikasnosti prometa uvijek je bio cilj DAF-a. A to je kulminiralo njegovim nagonom za proizvodnjom kamiona vodećih i srodnih usluga. Svojim dugogodišnjim i vrlo uspješnim odnosom s Leylandom, DAF je uspio izvesti teška vozila za široku upotrebu. Njegovi trenutni modeli uključuju serije CF, XF i LF.

CF serija, proizvedena od 1991. godine, ima pogonski sklop koji je i ručni i automatski s cestovnim upravljačem i Eaton Fuller 18 prijenosnim sustavom. XF serija je niz poluprikolica koji se mogu pohvaliti međunarodnim kamionom godine 2007., XF 105, ZF AS Tronic mjenjačem koji dolazi u elektroničkom i ručnom obliku. Seriju XF čine poluproizvodi kamiona s dugim teretnim vozilom.

Ako tražite kompaktnije kamione, teške i srednje teške, DAF LF serija je tu. LF 45 i LF 55 dolaze u distribuciji i u verziji. Dana 16. ožujka 2020. DAF je isporučio svoj prvi električni kamion za odvoz smeća nizozemskoj tvrtki za gospodarenje otpadom ROVA. Vozilo, CF Electric 6 × 2, radi na VDL električnom pogonu s nultom emisijom, a pogonski pogon pokreće baterija ukupnog bruto sadržaja energije od 170 kWh, koja može napuniti do 80% kapaciteta u 30 minuta.

Ranije prošle godine / u 2019. godini, DAF Trucks imao je stvarno dobar posao. Tvrtka je osigurala tržišni udio od 16,2%, drugi po veličini u svojoj povijesti, u segmentu teških tereta, kako bi se plasirala u top 3 najvećih proizvođača kamiona u Europi. U segmentu lakih carina osvojio je preko 7,1% ukupnog tržišta EU. I ukupno, tvrtka je za godinu dana proizvela 64.090 kamiona.

MAN

MAN je jedan od najvećih svjetskih proizvođača kamiona. Njemački proizvođač posjeduje kamione koji isporučuju ili dizel ili motor na prirodni plin i koji dobro funkcioniraju u komercijalne i vojne svrhe. Kategorija komercijalnih kamiona uključuje marke LE, ME, FE, CLA, TGL, TGM, TGA, TGX / TGS i MAN TGE.

CLA je kamion srednje teških tereta s prednjim upravljačkim tipom karoserije. Vozilo ima ekskluzivnu mogućnost šestocilindričnog dizelaša s turbopunjenjem. Svi TGL, TGM i TGX / TGS svi pripadaju TG-rasponu i imaju potpuno digitalni instrument instrument, dok TGA više nije u proizvodnji. S TGE-om, međutim, MAN nudi viši standard usluge profesionalnim kupcima.

MAN također proizvodi taktičke kamione za vojne zadaće. Kamioni za tu svrhu su HX, LX / FX i SX. Man Truck & Bus je u 2019. godini ostvario prihod od oko 11 milijardi eura i operativnu dobit od 371 milijun eura.

Ford kamion (NYS: F)

Pored svoje reputacije kao povijesnog pokretača velike proizvodnje automobila i upravljanja industrijskom radnom snagom, Ford također drži rekord u proizvodnji jedne od najboljih marki kamiona. Ford F-seriju, koja se proizvodi od 1948. godine, čine laki i teški teretni kamioni. Kamioni u kategoriji malih teretnih vozila prodaju se na tržištu kao teretna vozila veće veličine.

S druge strane, teška klasa, poznata i kao Super Duty serija, obuhvaća kamione sa šasijama, teretna vozila srednje teške i kamione. Trenutno se Ford F-serija sastoji od F-250, F-450 Super Duty pikapa, F-450/550 Super Duty kabine šasije, F-650/750 Super Duty Class 6-8 kamiona i F-150 pikapa , najpopularniji od njih.

F-150, koji je sada u trinaestoj generaciji, bio je prvi pikap s prilagodljivim tempomatom, koji iz sigurnosnih razloga omogućava regulaciju brzine radarskim senzorima. Očekuje se da će njegova električna verzija, F-150 Electric Pickup, dostići proizvodnju nakon osvježenja serije 2021. Ford automobili su popularni posebno u Sjevernoj Americi. Samo u prvom tromjesečju 2019. tvrtka je zabilježila profitnu maržu od 6,1%. Međutim, manja potražnja u Kini i Južnoj Americi poništavala je tvrtku i odgovorna je za najmanje operativni gubitak od 100 milijuna dolara tijekom kvartala.

Renault Trucks

Ako želite kamion s najsnažnijom i izdržljivijom unutrašnjošću, trebali biste potražiti Renault kamion. Renault teretna vozila pogodna su za različite svrhe, uključujući isporuku, distribuciju i izgradnju. Primjerice, Renault Master i Renault Maxity napravljeni su za isporuku. Master dolazi u obliku gornjeg kombija srednje veličine dok je Maxity razvijen kao laki komercijalni kamion sa stilom kabine iznad motora.

Radi distribucije, Renault Trucks D, niz vozila srednje teške radnje, upravo je savršen. Pokrenut kao nasljednik Midlum-a, D-ov pogonski agregat radi na sustavu automatskog mjenjača s višestrukim stilovima karoserije. Za gradnju imate čak više izbora. Na raspolaganju su vam Renault Trucks C i Renault Trucks K, dva raspona teretnih i srednje teških vozila. Bez žrtvovanja udobnosti i sigurnosti, oni rade s privremenim hidrostatičkim sustavom vuče, odnosno sustavom na sva četiri točka.

Možda raznovrsna ponuda tvrtke objašnjava zašto uživa stalni rast prihoda posljednjih pet godina. U 2018. godini fakturirao je ukupnu količinu od 54.868 vozila, što je 10% više u odnosu na prethodnu godinu, a za laka, srednja i teška komercijalna vozila zabilježio je prosječni rast prodaje od 11%. Iste godine tvrtka je uspjela povećati prodaju u Africi za nevjerojatnih 25%.

Scania

Scania posluje više od 125 godina. I već dugo pomaže drugim tvrtkama. Švedski proizvođač tijekom tih godina u potpunosti je stekao znanje potrebno za proizvodnju vozila koja su dovoljno pouzdana i učinkovita, da bi zapravo povećala profitabilnost tvrtki koje ih koriste. Zapravo, uvijek nastoji prvo razumjeti svoje klijente, a zatim im pružiti pakete prilagođenih usluga. Scanijein popis pokrivenih industrija uključuje građevinarstvo, maloprodaju, poljoprivredu, petrokemiju, pa čak i šumarstvo!

Ako imate za obavljanje poslova distribucije i kratkog prijevoza, onda je za vas serija L, koju je tvrtka pokrenula u prosincu 2017. godine. Serija nove generacije posebno je dizajnirana za zagušene gradske uvjete. Dolazi u tri linije: L-Cab Day Low, najniži u rasponu koji se preferira zbog njegove visine, L-Cab Day Normal s malim ulazom i izvanrednom vidljivošću, te L-Cab Day High, savršen udoban rad okruženje za grad. Za ovu seriju, proizvođač ima širok raspon pogonskih sklopova čime se osigurava da uvijek možete dobiti fit na temelju različitih specifikacija, kao što su prijenosnik, zupčanik stražnje osovine, konfiguracija osovina i visina šasije.

Osim L-serije, trebali biste isprobati i bilo koji stari proizvod drugog proizvođača koji uključuje serije P, G, R i S, ovisno o vašim poslovnim potrebama. Scania kontinuirano raste u prihodima, s time da se njena neto prodaja u 2018. godini povećala za preko 11% u 2019. godini.arrow_back_iosNazad

Oglasi koji se odnose na članak Pogledajte sve

ABB 110 kw ABB MBV 315S e-motor Bulgaria
ABB 110 kw ABB MBV 315S e-motor

2019

Europe, Bulgaria

1 000 EUR Uključen PDV 8%
SHACMAN SX3258 Russian Federation
SHACMAN SX3258

2020
Diesel
10 km

Europe, Russian Federation

70 039 EUR Uključen PDV 20%
VOLVO FH16 Bulgaria
VOLVO FH16

2005
Diesel
700 000 km

Europe, Bulgaria

25 412 EUR Bez PDV-a
SCANIA R420 Bulgaria
SCANIA R420

2006
Diesel
1 621 433 km

Europe, Bulgaria

11 095 EUR Bez PDV-a